برای چند دقیقه بدون خستگی، از خستگی بخوانید.
خستگی حالتی است که در آن فرد انرژی کافی برای انجام کارها را ندارد. از آنجا که نشانه یا وضعیت بسیار مبهمی است، کنترل آن نیز کار سختی است. خستگی انواع دارد، مانند خستگی فیزیکی، احساسی. بسیاری از افراد ممکن است در طول سال دچار خستگی و بیحالی شوند اما از علت آن آگاه نباشند.
این بیحالی ممکن است بر زندگی و یا حتی روابط فرد اثر منفی بگذارد. خستگی ممکن است به علت خواب ناکافی و یا نشانه بیماری جسمی و روحی باشد.
دلایل زیادی در اینجا وجود دارد، که به طور کلی میتوان آنها به سه دسته تقسیم کرد:
و در آخر مشکلات روانی مانند افسردگی.
در ادامه به چند راهکار برای درمان این بیماری، میپردازیم.
یکی از راههای ساده برای درمان بیحالی، بالا بردن جنب و جوش بدن است. معمولا وقتی فرد احساس کسلی میکنند، چرت میزند و بیشتر استراحت میکند. این در حالی است که وقتی فرد تمام روز را به استراحت و دراز کشیدن در رختخواب میگذراند، احساس بیحالی او بیشتر میشود. در چنین شرایطی ممکن است فرد سرگیجه خفیفی نیز بگیرد و به جای انرژی گرفتن، ته ماندهی انرژی خود را نیز از دست میدهد.
شاید هوای تازه بتواند ذهن و جسمتان را آرام کند و حس طراوت را به شما تزریق کند. بهتر است به جای کسلی به خود طراوت پاداش دهید. از جایتان برخیزید و خود را به دقایقی قدم زدن، دعوت کنید. این کار به سبب آزاد شدن اندورفین، خلق و خو را بهبود میبخشد. همچنین باید بدانید غم و افسردگی، زمینه سازان خستگی هستند. در نهایت برای افزایش انرژی، ورزش منظم بسیار مهم است.
راه دیگر برای درمان کسلی و بیحالی، خوردن میوههای قرمز رنگ است. این میوه از خواص ویژهای برخوردار هستند، از جمله سلامت قلب و افزایش توانایی مغز. آلو یکی از میوههای قرمز رنگ است. این میوه دارای طبع خنک بوده و مقدار زیادی قند و هیدرات کربن دارد. آلو خواص زیادی دارد و سرشار از ویتامین های B,A,C و آهن و کاروتن است.
شکلات با افزایش میزان سروتونین و اندروفین خون، باعث ایحاد شادمانی در فرد میشود. همچنین تحقیقات نشان داده که شکلات موجب تغییر حالات روحی میشود. درنتیجه سعی کنید گاهی شکلات بخورید.
تقویت گلبولهای قرمز در بدن، از دیگر راههای درمان خستگی است. هموگلوبین موجود در گلبولهای قرمز، نقش انتقال اکسیژن به سرتاسر بدن را دارند. از طرفی دیگر کمبود اکسیژن موجب کاهش عملکرد بدن و در نهایت خستگی میشود. پس توصیه میشود در ابتدا مطمئن شوید دچار کم خونی نیستید.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید کیفیت خواب و بیداری افراد متناسب با سن، مزاج، موقعیت و جنس تعریف میشود. به طور مثال کسی که میخواهد روز بانشاطی داشته باشد، باید ۶ ساعت خواب شبانه مفید داشته باشد. دقت کنید که با کیفیتترین خواب بین ساعات ۱۰ شب الی ۲ صبح است. به طوری که هر یک ساعت خواب در این ساعات برابر است با ۲ ساعت خواب بعد از نیمه شب.
شما باید بدانید که شیر، آب بدن را تامین میکند. هنگامی که عرق میکنید این شیر است که میتواند الکترولیت بدن را تامین کند. کازئین که یک پروتیئین موجود در شیر است، در زمان خواب به شل شدن عضلات کمک میکند. در نتیجه به شما کمک میکند با آرامش به خواب بروید.
ازدواج به موقع و داشتن روابط زناشویی سالم، موجب افزایش شادابی و نشاط میشود. افزایش سن و افراط و تفریط در رابطه جنسی باعث افسردگی و کسالت میشود.
مرکبات که تقریبا همیشه به عنوان درمانهای خانگی مورد استفاده قرار میگیرند، این دفعه هم جایگاه ویژهای دارند. برای درمان کسلی توصیه میشود، هر روز از مرکبات استفاده کنید. تا جایی که حتی عطر لیمو ترش تازه فرد را سرحال میکند. یکی از خواص بیشمار لیمو ترش، رفع خستگی است. این عناصر شیمیایی آب لیموترش است که میتواند با کسلی مبارزه کند.
استحمام مناسب توان دور کردن شما را از بیحالی دارد. خود را در وان آب تصور کنید در حالی که اطرافتان پر از شمعهای معطر است. یا خود را در حال شنا در دریای زلال تصور کنید. حتی این تصورات هم به شما نشاط هدیه میدهد.
نوشیدن انرژی زاهای خانگی میتواند راه حل بعدی باشد. از آنجا که پزشکان چندان توصیه به استفاده مداوم نوشیدنیهای انرژیزا بیرون نمیکنند، بهتر است خودتان این نوشیدنیها را درست کنید. این نوشیدنیها نه تنها عوارض ندارند بلکه به سلامت شما نیز کمک میکند.
شیرین بیان به علت دارا بودن گلیسیریزین، میتواند در بهبود خستگی مفید باشد. ریشه شیرین بیان نیز مثل جینسنگ، میتواند به تنظیم سطح کورتیزول کمک کند. اگر بدن شما به اندازه کافی نتواند کورتیزول تولید کند، در طول روز احساس خستگی میکنید. این درحالی است که شب نیز قادر به خوابیدن نیستید و در روز دوباره این حس خستگی را به همراه دارید.
شاید معروفترین گیاه علفی چین، همین جینسنگ باشد. این گیاه سرشار از گونههای همیشه سبز، حاوی ترکیبات طبیعی است. خاستگاه این گیاه آمریکای شمالی و آسیای شرقی است. جینسنگ یک گیاه “آداپتوژن” است که به سازگاری بدن با استرس کمک میکند. از طرفی دیگر این گیاه با بهبود بخشیدن عملکرد سیستم آدرنال، به رویارویی بدن با استرس کمک میکند.
به نظر شما دیگر چه راههای برای درمان وجود دارد؟! نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.